محصولات زناشویی زنانمقالات علمی

ژل لوبریکانت

روان کننده و مرطوب کننده واژن

ژل لوبریکانت

در این مقاله به تعریف لوبریکانت می پردازیم، سپس کاربرد آن را تشریح خواهیم کرد و انواع مختلف آن را بررسی می کنیم. در مورد طریقه استفاده، فواید و عوارض آن نیز صحبت خواهیم کرد.

در ابتدا بد نیست بدانیم لوبریکانت چیست. لوبریکانت یا ژل لوبریکانت یک نوع ماده لغزنده و روان کننده می باشد که بیشترین کاربرد آن در هنگام برقراری رابطه جنسی برای مرطوب کردن واژن می باشد. از ژل لوبریکانت در مصارف پزشکی دیگر نیز استفاده می شود؛ مثلا در انجام سونوگرافی، معاینات مقعدی و واژینال برای انجام یک معاینه راحت و بدون درد و سوزش با توجه به نیاز افراد، از ژل لوبریکانت استفاده می شود. در واقع به هر ماده ای که از اصطکاک جلوگیری و بر روان شدن حرکت بیافزاید، لوبریکانت گفته می شود. استفاده از لوبریکانت در حین رابطه، میل جنسی را افزایش می دهد و باعث تحریک دو طرف می شود. علاوه بر آن از ایجاد سوزش، خارش، التهاب و درد پیشگیری می‌کند. این محصول به دلیل وجود خواص آنتی باکتریال و ضد قارچ، محیط واژن را ضدعفونی و ریسک ابتلا به بیماری ‌های عفونی را می کاهد.

همانطور که می دانید، واژن و دستگاه تناسلی زن ها در هنگام تحریک و فعالیت جنسی به دلیل وجود ترشحات، مرطوب و لغزنده می شود و محیطی مناسب برای دخول فراهم میکند که این موضوع به بهتر شدن کیفیت رابطه جنسی و لذت بیشتر طرفین می انجامد. اما گاهی اوقات بنا به دلایل مختلف ترشح اتفاق نمی افتد و یا مقدار این ترشحات کافی نمی باشد. این عامل سبب بروز مشکل در رابطه جنسی می شود و گاهی اوقات زن نه تنها از رابطه لذت نمی برد بلکه ممکن است دچار درد و ناراحتی نیز بشود. حتی در پاره ای از اوقات، عدم لغزندگی واژن در هنگام رابطه جنسی ممکن است سبب زخم شدن دیواره و دهانه رحم و مجرای واژن نیز بشود. اگر زن به دلیل نامرطوب بودن و خشکی محیط واژن، در هنگام رابطه جنسی دچار درد بشود اصطلاحا می گویند دیسپارونی ایجاد شده است. در چنین مواقعی ابتدا باید به پزشک زنان مراجعه کرد و تحت معاینات بالینی قرار گرفت. ولی در حالت کلی بهترین روش جهت رفع خشکی و مرطوب کردن محیط واژن، استفاده از ژل لوبریکانت است.

چه کسانی دچار خشکی واژن می شوند؟

  • زنان یائسه به دلیل کاهش میزان استروژن و در نتیجه کاهش ترشحات رحمی، دچار خشکی واژن می‌شوند.
  • زنانی که به هر دلیل تحت اقدامات شیمی‌ درمانی باشند، امکان ایجاد خشکی واژن در آن ها وجود دارد.
  • ممکن است مادران شیرده به علت تغییرات هورمونی دچار خشکی واژن گردند.
  • زنانی که در هنگام مقاربت جنسی، استرسی و مضطرب هستند با کاهش سطح ترشحات و به مرور خشکی واژن مواجه خواهند بود.
  • زنانی که دچار بیماری خود ایمنی هستند و یا داروهایی همچون آنتی ‌هیستامین و آنتی ‌دپرسانت و ضدافسردگی مصرف می‌کنند می توانند دچار خشکی واژن بشوند.
  • زنانی که داروهای ضد بارداری هورمونی و یا دخانیات مصرف می‌کنند.
  • زنانی که بطور مرتب از دوش واژینال استفاده می کنند.

 

انواع لوبریکانت

در این قسمت انواع مختلف لوبریکانت را بررسی خواهیم کرد. لوبریکانت در واقع سه نوع دارد که هر شخص مطابق با نیاز خود نوع مناسب را انتخاب می کند.

  1. لوبریکانت بر پایه آب که به آن پلی ژل نیز می گویند اغلب در دو شکل گلیسیرین دار و بدون گلیسیرین تولید می شوند. نوع گلیسیرن دار دارای طعم شیرین می باشد و نسبت به نوع بدون گلیسیرین ماندگاری کمتری دارد و زودتر خشک می شود. طبق برخی تحقیقات گفته می شود نوع گلیسیرین دار می تواند باعث برخی عفونت های جنسی شود. لوبریکانت بر پایه آب به دلیل مقرون به صرفه بودن و عدم ایجاد حساسیت پوستی، از پرکابردترین انواع روان کننده ها می باشند. این نوع روان کننده با گذشت زمان ممکن است حالتی چسبنده روی پوست ایجاد کند. در هنگام رابطه جنسی، نیاز به تعدد استفاده از لوبریکانت های بر پایه آب است چون دائما خشک می شوند و ماندگاری کمی دارند.
  2. لوبریکانت بر پایه روغن که خود دو نمونه دارد. نمونه اول که از روغن های طبیعی و ارگانیک مثل کره و روغن نارگیل و زیتون ساخته شده است و نمونه دوم که از روغن های شیمیایی و مصنوعی مثل وازلین و روغن های معدنی ساخته شده است. این نوع روان کننده به دلیل نوع ساختار می تواند بیماری های عفونی متعددی ایجاد کند و سبب رشد باکتری های محیطی شود. قدرت چسبندگی و غلظت این نوع روان کننده زیاد است و می توانند باعث پارگی کاندوم بشوند. بطور کلی استفاده از این نوع لوبریکانت به دلیل احتمال ایجاد حساسیت پوستی زیاد رایج نیست. این نوع لوبریکانت ها اغلب برای ارتباط جنسی طولانی مدت مورد استفاده است
  3. لوبریکانت بر پایه سیلیکون که بدون بو و مزه می باشند و نسبت به لوبریکانت های بر پایه آب ماندگاری بیشتری دارند و دیرتر خشک می شوند. این نوع لوبریکانت برای برقراری رابطه جنسی زیر دوش مناسب می باشد و لغزندگی مناسبی را ایجاد می کند. در هنگام استفاده از این نوع روان کننده احتمال آسیب رساندن به کاندوم و همینطور ایجاد حساسیت پوستی کم می باشد. ولی با این حال همچنان می تواند بستر مناسبی برای رشد عفونت و باکتری در واژن باشد. برای شستن این روان کننده احتیاج به صابون و یا دیگر مواد شوینده می باشد زیرا چسبندگی زیادی بر سطح پوست دارد.

 

 

روش استفاده از ژل لوبریکانت

استفاده از این ژل فرمول خاصی ندارد. برای استفاده از ژل لوبریکانت مقداری از آن (نه زیاد و نه کم) را روی واژن و یا آلت جنسی مردانه ریخته و بر روی پوست بمالید.

این محصول هیج تضادی با بارداری و باروری ندارد و به راحتی می توانید در زمان بارداری از آن استفاده کنید.

این ژل نباید بر روی زخم‌های باز استفاده شود؛ استفاده از آن فقط برای مصارف خارجی مجاز می باشد.

دارو را در دمای زیر ۳۰ درجه سانتی گراد قرار داده و از یخ زدگی محافظت کنید.

دارو از دسترس کودکان دور نگه داشته شود.

عوارض لوبریکانت

اگرچه در برخی از افراد ممکن است با استفاده از انواع لوبریکانت ها حساسیت ایجاد شود؛ اما بطور کلی گزارش خاصی از عوارض لوبریکانت ها وجود ندارد. در صورت بروز هرگونه واکنش آلرژیک مثل تنگی نفس و حساسیت پوستی مثل قرمزی، بثورات جلدی، جوش و خارش پوست، راش پوستی، اگزما، کهیر و تورم گلو یا صورت و انواع عفونت های واژینال، حتما به پزشک خود مراجعه کرده و موضوع را مطرح کنید.

برای خرید اینترنتی ژل لوبریکانت اصل و مشاوره رایگان کلیک کنید

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا